неделя, 5 януари 2020 г.

Най-Добри Перални Машини

 Най-Добри Перални Машини

Какво трябва да имате предвид при покупка на нова пералня?

Преди да се втурнете към най-близкия магазин за техника или да поръчате онлайн, трябва да вземете предвид някои от най-важните аспекти при закупуване на пералня.

Цена

Това е може би най-важното нещо, а което трябва да помислите – колко пари имате желание да похарчите за пералня.
При повечето домакински уреди има определен баланс между цената за закупуване и разходите след това.
При пералните това също е вярно – ако закупите по-скъп уред, тогава първоначално ще трябва да заплатите повече, но ще получите по-висококачествен продукт, което намалява разходите по поддръжката и е по-ефективно, понеже така ще спестите от перилен препарат, електричество и вода.
Като цяло, ценовата гама на пералните варира между 300 и 2 000 лева.

Трябва да помислите и за продължителността.
Под това имаме предвид, че ако живеете под наем или в каквито и да е временни условия, може би няма да ви трябва толкова дълготраен уред и, следователно, ще искате да закупите по-евтина пералня.
Обикновено пералните с горно зареждане имат по-малка енергийна ефикасност от тези с предно зареждане и, следователно, струват по-малко.

Пространство

Размерът е друг важен аспект, който трябва да вземете предвид, особено ако домът ви разполага с ограничено пространство.
Обикновено пералните с предно зареждане са по-компактни от тези с горно зареждане, затова са по-подходящи за апартаменти или малки къщи.
Освен това, ако живеете в ограничено пространство, пералните с предно зареждане са по-лесни за достъп, тъй като техните вратички са по-малки.
Разбира се, също трябва да вземете предвид и количеството пране.
За домакинства, които са по-малки – от по един или двама души – най-подходящи може да са по-малки перални с около 4-7 кг капацитет.
Но ако домакинството или семейството ви се състои от повече души, вероятно ще ви е необходима по-голяма пералня с капацитет повече от 8 кг.

Вид

Когато казваме, че трябва да обмислите вида на пералнята, като цяло имаме предвид, че трябва да решите дали искате такава с горно или с предно зареждане.
Помнете, че никоя няма значително предимство пред другата. Тук всичко зависи от това какви са предпочитанията и изискванията ви.
Съществува една главна разлика – пералните с горно зареждане имат барабан, който е монтиран вертикално и използва централна ос за въртене на дрехите, докато пералните машини с горно зареждане са с хоризонтално монтиран барабан, което означава, че дрехите ви ще бъдат въртени от гравитацията.

Ето кои са основните неща:

  • Предно зареждане: Този тип перални са по-ефективни, когато става въпрос за вода и електричество. Те са по-компактни и се смята, че перат дрехите по-добре.
  • Горно зареждане: В по-голямата си част са по-евтини. Също така времетраенето на програмите им е по-кратко, а самите машини са по-гъвкави (например – можете да добавите дрехи по средата на прането).

Какви други функции имат пералните?

Производителите постоянно измислят нови начини да откроят моделите си от останалите.

Можете да очаквате няколко стандартни функции:

Променлив таймер/забавено стартиране

Сред най-често срещаните свойства на пералните машини е променливият таймер.
Той ви дава възможност да контролирате продължителността на програмата, а също така и да забавите стартирането до определено от вас време.
По този начин можете да се възползвате от по-ниската цена на нощната тарифа електричество, ако такава е достъпна.
В дългосрочен план, ако настройвате пералнята си да работи през време, когато електричеството е по-евтино, можете да спестите пари.

Контрол на температурата

Друго полезно свойство е възможността да настройвате температурата на водата в пералнята.

По този начин можете да пускате за пране различни платове, които изискват или щателното пране, което предоставя горещата вода, или деликатното пране, което извършва студената вода.
В повечето случаи студената вода е също толкова добър избор, колкото горещата, а това може да ви спести пари, тъй като няма да се загрява водата.

Различни режими

Много перални машини разполагат с множество режими, което е изключително полезно свойство, понеже така могат да се перат различни видове платове.

Например, могат да се срещнат режими за светло или тъмно пране, за силно замърсени дрехи, за завивки, за деликатни платове и много други.
Наличните режими зависят до голяма степен от цената на уреда и от производителя.

Смарт контрол

Някои модели перални надскачат границите на взаимодействието ни с електроуредите.
Сред новите методи за контрол фигурират тъчскрийн интерфейси, които позволяват подобрено персонализиране, силно надминаващо стандартния механичен контрол.
Някои от най-висококачествените машини позволяват отдалечено контролиране чрез съвместим смартфон.

Смарт контролът може да е много полезен, тъй като чрез него можете да настройте пералния цикъл, след като напуснете дома си, или да го стартирате, преди да се приберете – за жалост, предстоят години, преди автоматичното събиране на мръсни дрехи да стане факт.
Нека сега разгледаме някои по-механични характеристики:

Качество на материалите – неръждаема стомана срещу порцелан или пластмаса

Материала на барабана на пералнята зависи силно от цената и цялостното качество.
Това е най-силно използваната част от пералнята машина. Като цяло, ако барабанът е изработен от качествени материали, той ще издържи по-дълго.

По-евтините уреди са с подсилени керамични или пластични барабани. В същото време пералните с по-високо качество са произведени от здрава неръждаема стомана.

Вид задвижване

При съвременните перални машини се използва един от два вида задвижване – единият вид е недиректно – използва се колан, свързващ мотора и барабана – докато другият е директно – чрез прикрепен мотор.
При системите с директно задвижване има по-малко движещи се части, следователно така се постига по-малко шум и вероятност за повреждане, а също и по-голям контрол на барабана, чрез което се позволяват различни възможности за перален цикъл и по-бързо настройване.
Но недостатъкът е, че е необходимо специфично да се създаде мотора така, че да пасва на размера и капацитета на пералнята, за да се постигне точното количество мощност, което може да доведе до покачване на цената.

Перални със сушилня

Някои производители изработват перални със сушилня.
Те представляват пералня с предно зареждане, комбинирана с кондензаторна сушилня.

Кондензаторната сушилня използва сух въздух, а не го вкарва отвън. А пералня с предно зареждане представлява просто пералня, която се отваря не отгоре, а отпред.
Тези уреди се използват точно като нормалните перални. Но при тях има допълнително предимство – след като пералният цикъл е приключил, те ще изсушат дрехите.
Някои перални разполагат с опцията да комбинират прането и сушенето в един цикъл, за да не трябва да правите нищо допълнително.
В този случаи можете просто да оставите пералнята си, да свършите работата си и прането ви ще е чисто и сухо!

Кои са най-добрите перални машини?

След като сте направили малко проучване и сте решили, че искате пералня с определен размер, с предно/горно зареждане и сте решили какъв ще е бюджетът ви, време е да разгледаме някои от най-добрите на пазара.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | belt buckles